donderdag 19 maart 2020

CORONA - MAGJES









MAGJE 1: WHIZZKIDS.VLAANDEREN

Hieronder vind je 10 zoekvragen. Het antwoord op deze vragen kan je vinden op het internet. Je krijgt de hele week de tijd om de vragen op te lossen. Elke week volgt een nieuwe reeks zoekvragen!

Antwoorden kunnen worden ingestuurd tot vrijdag 20 maart om 12.00 uur. Uit de juiste inzendingen trekt WHIZZKIDS elke week 3 winnaars. Zij krijgen een Google Home Mini.

De juiste antwoorden vind je hier op de website https://sites.google.com/whizzkids.vlaanderen/whizzkidshome/start vanaf vrijdag 14.00 uur.


(Je mag mijn e-mailadres (coralie.vercammen@so.antwerpen.be) noteren in het antwoordformulier. Zo kan ik jullie opdrachten en antwoorden mee volgen.)









MAGJE 2: SPEL VAN DE WEEK: 1 TEGEN ALLEN! 


Let op, nu wordt het serieus! Ik daag jullie uit! Binnen een afgesproken tijd moeten jullie zoveel mogelijk opdrachten maken: durven jullie de uitdaging aan?

Probeer tegen woensdag 1/4 alle opdrachten te voltooien. Spreek online met elkaar af wie welke opdracht aandurft. Heb je een opdracht volbracht? Stuur het bewijsmateriaal (foto, filmpje, ...) dan door via onze Google Hangouts 6B groep! 
SPELEN MAAR! SUCCES!



  1. Maak 10 selfies met een dier
  2. 1 persoon moet 20 kledingstukken aandoen
  3. 5 kinderen moeten 3 minuten lang dankjewel zeggen
  4. Schrijf een haiku over 6B
  5. Maak foto's van 26 voorwerpen, eentje voor elke letter van het alfabet
  6. Schrijf een kortverhaal over 2 verliefde cactussen
  7. Maak een kaartenhuisje van minstens 3 verdiepingen
  8. Teken 5 kinderen van de klas: rarara wie is het?
  9. 2 kinderen zingen 'Ik zag 2 beren'
  10. Doe 30 sit-ups
  11. Beeld 3 films uit (er mag gepraat worden) 
  12. Maak een reclamespot voor De Evenaar 




MAGJE 3: GAME STUDIO


Altijd al je eigen game willen maken? Het kan met de Game Studio van Het Klokhuis. Creëer levels, karakters, vijanden en deel de game met je vrienden.






MAGJE 4: THEATER FROEFROE

Herinner jij je nog die geweldige voorstelling 'Killie Billie'? 
Een video heeft nooit dezelfde magie als een live theatervoorstelling , weten ze ook bij jeugdtheater FroeFroe. Maar het zijn dan ook speciale tijden. Daarom stelt het gezelschap al zijn recente en een hele hoop oude voorstellingen integraal beschikbaar online, op Vimeo (wachtwoord ‘froefroe’) en YouTube
Noot van de makers: “Ouders, checken jullie eerst even de leeftijd op onze website?”







MAGJE 5: JEUGDBOEKENMAAND

Maart is Jeugdboekenmaand, alleen kunnen de geplande auteurslezingen niet meer plaatsvinden. Geen probleem, dachten ze bij Iedereen Leest. Dus laten ze auteurs en illustratoren voorlezen en tekenen voor de camera, zodat alle Vlaamse scholieren thuis kunnen meekijken. Zo leest bijvoorbeeld Kim Crabeels voor uit Magnus en de kakado, vanop haar eigen toilet, afgesloten met een knutseltip waarvoor geen wc-rolletje nodig is. 







MAGJE 6:  SMARTGAMES

SmartGames verleent vanaf nu tijdelijk GRATIS toegang tot al de online spelletjes: SmartGames Live en al onze mobiele SmartGames applicaties. Educatief speelplezier voor iedereen!






MAGJE 7:  VRT

De scholen zijn gesloten, maar dat wil niet zeggen dat je niets meer kan bijleren. Met het extra aanbod van Eén, Canvas, Ketnet, VRT NWS en de radionetten kan je ontspannen en ontdekken tegelijk. Niet panikeren, blijven leren!






MAGJE 8:  LUISTERBOEKEN

Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, heeft BOL.com allerlei coole digitale lees- en luisterboeken voor je gezocht. Hopelijk zit er iets voor je tussen! Ook vind je hier elke dag nieuwe video's waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers. Veel lees- en luisterplezier!


Aanrader! 




MAGJE 9: GYM CHALLENGE

Veel thuiszitten is voor niemand gezond. Daarom een bewegingsuitdaging!

Je kan deze Fitness-Challenge alleen spelen, maar je kan ook iemand online of thuis (je broer, zus, mama, papa,...) uitdagen! 

Kies een fiche uit. Kies vervolgens een beweging en voer deze uit. Lukt dit? Dan mag je de oefening doorkruisen op je Bingo fiche. De volgende is dan aan de beurt. Wie als eerste 3 op een rij heeft, is gewonnen (horizontaal of verticaal)! 

BEWEGEN MAAR! 










MAGJE 10: MAAK EEN WORTELFLUIT
Heb je wortelen in huis? Dan raad ik je aan om een wortelfluit te maken. Hoe je dat doet? Je ontdekt het in dit filmpje




MAGJE 11: BEZOEK EENS EEN ONLINE MUSEUM!





MAGJE 12:  EEN VIRTUELE REIS ROND DE WERELD

De komende tijd kunnen we niet reizen, maar we kunnen wel vanuit onze stoel genieten van het moois dat de wereld te bieden heeft met deze virtuele tours die je het gevoel geven toch een beetje op reis te zijn.
Maak dan een virtuele rondreis langs enkele van de mooiste plekjes op aarde.





MAGJE 13:  KNUTSELEN: ZOUTDEEG! 

De lente laat zich echt zien de laatste dagen. Het is prachtig weer en de bloemetjes en planten beginnen te ontluiken. Heerlijk toch, als alles zo in knop staat.
Vandaag halen we de lente ook een beetje in huis. Op een gewone schooldag zouden we iets kunnen maken in klei, maar dat hebben de meeste mensen niet zomaar in huis. Geen nood, we kunnen klei namaken met dingen die we in de keuken vinden!
Hup, naar de keuken!
Wat heb je nodig?
  • Een grote kom
  • 2 kopjes gewone bloem (niet zelfrijzend)
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel olie
  • Eventueel verf 







MAGJE 14: KNUTSELEN: VINGERBREIEN
Maak een leuke ketting of sleutelhanger! 

Wat heb je nodig?
  • Een bol wol
  • Een schaar
  • Je vingers 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten